Internetkafé Tallgården

Vårterminen är slut. Höstterminen börjar den 4 sept.
Tisdagar och torsdagar kl 9.30 - 12.00 är det Internetkafé för oss som är 55+ på Tallgården. Ingen anmälan behövs, det är bara att komma dit.
Tisdagarna är Thomas Thörn kafévärd och på torsdagarna är det Janerik Sundh.

Program på torsdagarna:

3/5 Det här blir sista torsdagskaféet för vårsäsongen. 
Vi pratar lite om GDPR (General Data Protection Regulation) på svenska blir det Dataskyddsförordning. Sedan får det bli det ni vill utifrån vad vi pratat om under vårterminen. Parkeringsappar, 2-stegsverifiering vid inloggning, bokmärken/favoriter, Spotify, Gamla Växjöbilder. Ni får välja vad ni vill, huvudsaken är att det blir kul.

26/4 Foton i en gammal skokartong som lämnades av dina föräldrar går ju fortfarande bra att titta på. Men, de foton du tar med mobilen eller kameran, vad händer med dem? Kan någon se dem om 10 år?

19/4 Läsa Smålandsposten digitalt. Playkanaler på TV, SVT play, TV4 play, C More play, Canal Digital Go osv.

12/4 Det blir en del om Mobilt bank-id, det var på tapeten idag (10/4) i nyheterna. Lite Spotify, ta gärna med dig önskemusik låt eller artist så får vi se om vi kan hitta den. Gamla Växjöbilder, jag visar hur jag sparar bilderna som läggs ut i Facebook-gruppen. 

5/4 vill jag prata lite support med er och höra era åsikter kring detta. Ni kan titta lite på den här sidan om ni vill, det är det företag som SeniorNet centralt tecknat avtal med. Hemfixare.se
Jag tror det blir lite tid för musik och även för gamla Växjöbilder också, eller något annat som ni vill.

29/3 är Skärtorsdagen då är det inget Internetkafé. Vi ses den 5 april igen
.

22/3 Det är väl bäst vi pratar lite om Facebook, för det gungar ju ordentligt under fötterna på dem just nu.

Expressen: "Borde vi alla lämna Facebook?" och "Facebook-inställningarna du borde ta bort direkt." 
Sedan blir det nog lite tid över för att prata om streaming. Igår streamade jag Brynäs - Växjö Lakers fast det var ju inte så roligt i och för sig. Har du några frågor så ta med dem. Spotify är ju streaming det också!

15/3 Vi kör som vanligt. Har du frågor synpunkter om Bokmärken/Favoriter så ta med dig dem. Samma sak om det vi pratade om den 8:e om Musik och hälsa. 

8/3 Det blir repetition av hur man lägger upp bokmärken högst upp på sidan. Vi använder Google Chrome.
Dessutom kollar vi om det fungerar att kopiera den Spotify-URI som jag la ut i Anteckningarna från förra torsdagen.
Det blir nog en hel del om musik den 8/3. Var någon av er på SUV's föreläsning när Marie Carlsson pratade om musik och hälsa, i så fall hoppas jag ni kommer på torsdag och hjälper till.

1/3 Det kommer att att handla om värdet av att uppdatera, eller kanske rättare uttryckt faran med att inte uppdatera sina program på datorn.

22/2 kommer det att handla 2-stegs verifiering. Förra veckan ställde jag in mitt Google-konto (@gmail.com) på detta och det ger mig en mycket större säkerhet när det gäller mina google-konton.
Punkt 2 på programmet blir om hur man slipper videoklipp med ljud som går igång utan man ber om det på vissa sidor. Det går att stänga av ljudet på en flik i både Google Chrome och i Firefox. Däremot har jag inte hittat den funktionen i Edge.

15/2 var jag sjuk så det planerade programmet skjuts fram en vecka.

8/2 Kort repetition om e-post sedan på önskemål från några förra torsdagen blir det lite om våra parkeringsappar. Dessutom blir det lite om Swish också och bland annat en del om QR-koder.

1/2 Allmänt om torsdagarna framöver, önskemål om ämnen. E-post tänkte jag ta upp och samtidigt lite om Myndighetspost och/eller Kivra

Kom gärna med förslag, ring eller maila till Janerik Sundh, mailadress ser du längst ned på den här sidan.

Under Anteckningar i menyn här till vänster hittar du anteckningar från en del av de tidigare träffarna.

Välkomna!
Janerik

Vill du att vi tar upp något särskilt så skicka gärna ett mail till någon av oss.

thomas(at)seniornetvaxjo.se eller
janerik.sundh(at)seniornetvaxjo.se

Byt ut (at) mot @ i e-postadresserna så blir det rätt.

Mellan 9.30 och 10.30 berättar och visar vi något som vi tycker är intressant eller roligt, sedan fikar vi. Efter fikat finns det inget program utan du kan fråga oss om vad som helst.
Janerik Sundh