Androidkaféet är stängt vecka 41 och 42. Öppnar igen den 23 oktober

Androidkafé för smarta telefoner och surfplattor

Androidkafé onsdagar kl. 9.30 - 12.00. Plats: Studiefrämjandets lokaler i Residenset

Du behöver inte anmäla dig i förväg för att delta i kaféverksamheten, det är bara att komma och du väljer själv vilka tillfällen som passar dig att komma. Varje träff börjar med ett tema, sedan fika och därefter möjlighet att ställa egna frågor och få individuell hjälp med både telefon och platta.

Vi träffas onsdagar kl 9.30 - 12.00, mötesrum 3 i Studiefrämjandets lokaler i residenset.

Vi har planerat innehåll för de första träffarna, men ser gärna att ni själva medverkar med egna önskemål om innehåll.

Kafévärdar Agneta Johansson och Kjell Hagblom

Innehåll

23/10
E-post, ta emot och skicka mejl, använda mejl på både dator, platta och telefon. Hur man delar bilder och sparar medsända bilder.

30/10
Vi visar hur man kan använda mobiltelefonen för att föra över information till dator och TV och kunna se bilden på en större enhet. Vi kopplar ett tangentbord till telefonen för att lättare kunna skriva in texten och använda musen för att flytta positionen på telefonen i stället för pekfunktionen.
Genom att utnyttja telefonens alla funktioner på detta sätt får man samma funktioner och information direkt på en större skärm och texten blir lättare att läsa. Banktjänster och övriga ärenden utförs via telefonen men texten är tillgänglig på TV-skärmen.

6/11
Vi går igenom kamerans inställningsmöjligheter för att ta bra bilder med hänsyn till komposition av bilden, inställningsmöjligheter för att bland annat skapa bra färg, ljus- och kontrastförhållanden.

13/11
Vi redigerar tagna bilder direkt i telefonen genom att använda olika redigeringsverktyg för bilder i
Galleri och molntjänsten Google Foto. Vi går också igenom vad man kan göra med tagna bilder för att dela med andra och hur man sparar bilder i molntjänsten Google Foto.
Vi tittar också på lagringsutrymme och kapacitet telefonen har för att hantera program och filer (bilder).

20/11
Sociala medier. Vi visar Facebook, Instagram, Youtube, hur man laddar ner böcker från bl a biblioteket, hur man hittar musik man gillar.

27/11
Med e-legitimation, som är ett digitalt ID-kort, använder vi landstingets vårdguide - 1177.se och SOS Alarm via 112.se.

Välkomna!
Agneta och Kjell