Androidkafé för smarta telefoner och surfplattor

Androidkafé onsdagar kl. 9.30 - 12.00. Plats: Studiefrämjandets lokaler i Residenset
Androidkaféet öppnar igen sista veckan i augusti

Välkommen till Androidkafé vårterminen 2019
Tiden är onsdagar kl 9.30 – 12.00. Vi startar med ett tema för varje träff på ca 1 timme. Därefter fika och tid för individuell support

Plats: Studiefrämjandets lokaler i residenset, mötesrum 3
Föranmälan behövs inte, kom vid de tillfällen som passar
Ta med egna förslag till innehåll i träffarna!

Kafévärdar Agneta Johansson och Kjell Hagblom

Innehåll

30/1 Vi går igenom e-posthanteringen, gör egna anpassningar i inställningar, synkar mejlen mellan olika enheter, bifogar bilagor med bilder och andra filer

6/2 Appar för parkering, musik, böcker, TV och radio

13/2 Kamera. Vi går igenom inställningsmöjligheter och vad man ska tänka på för att ta bra bilder

20/2 Fortsätter med Kamera, redigeringsmöjligheter och olika sätt att spara bilderna

27/2 E-legitimation, ett digitalt ID-kort, och vilka möjligheter som erbjuds för banktjänster och att nå information från olika myndigheter

6/3 GPS Vi planerar resmål med hjälp av karthantering och informationssökning via Internet

V 11 Uppehåll av kaféträff då SeniorNet har egen planeringsvecka

Vi startar kaféverksamhet igen v 12 onsdag förmiddag. Vi tar gärna emot önskemål om innehåll och planeringen läggs ut senare.

20/3 Vi har support som tema denna gången. Du är välkommen med egna frågor och problem vid användande av surfplattor och smarta telefoner. Vi hjälper dig med e-postadresser.
Vi kommer att vara flera handledare som hjälper till för att kunna möta alla frågor.

27/3 Redigera, spara och dela bilder som finns lagrade på enhetens Galleri. Vi sparar och hanterar bilder i olika molntjänster.

3/4 Vi tittar på möjligheter att föra anteckningar, dela och spara dokumentation från tidningar, spara recept, hämta och lagra information man vill använda vid senare tillfälle

10/4 Enligt önskemål tar vi upp appar för parkering, böcker, musik, TV, radio. Var hittar jag poddar att lyssna på?

17/4 Även denna gång har vi support som tema. Vi hjälper dig med egna frågor och problem med hantering av din telefon och surfplatta. För att kunna möta dina frågor är vi flera handledare på plats.
Vi kan till exempel hjälpa dig med att läsa och skriva mejl även i telefonen, komplettera med konto och synkning för att alla enheter ska innehålla samma information. Det är du själv som ställer frågorna och vi hjälper till.

24/4 Vi får besök av Håkan Randolf som hjälper oss att ta hand om våra bilder i fotohanteringen i Windows 10. Håkan håller kurser på SeniorNet i bildhantering Windows 10 och appen Foton samt kursen Skapa filmer/bildspel i Windows 10.
Ta med din dator och en USB kabel för att kunna ladda över dina egna bilder från telefonen till datorn och sedan bearbeta vidare i Foto appen.

Välkomna!
Agneta och Kjell