Internetkafé Tallgården

Vårterminen startar 30/1 respektive 1/2
Tisdagar och torsdagar kl 9.30 - 12.00 är det Internetkafé för oss som är 55+ på Tallgården. Ingen anmälan behövs, det är bara att komma dit.
Tisdagarna är Thomas Thörn kafévärd och på torsdagarna är det Janerik Sundh.

Program på torsdagarna:

15/3 Vi kör som vanligt. Har du frågor synpunkter om Bokmärken/Favoriter så ta med dig dem. Samma sak om det vi pratade om den 8:e om Musik och hälsa. 

8/3 Det blir repetition av hur man lägger upp bokmärken högst upp på sidan. Vi använder Google Chrome.
Dessutom kollar vi om det fungerar att kopiera den Spotify-URI som jag la ut i Anteckningarna från förra torsdagen.
Det blir nog en hel del om musik den 8/3. Var någon av er på SUV's föreläsning när Marie Carlsson pratade om musik och hälsa, i så fall hoppas jag ni kommer på torsdag och hjälper till.

1/3 Det kommer att att handla om värdet av att uppdatera, eller kanske rättare uttryckt faran med att inte uppdatera sina program på datorn.

22/2 kommer det att handla 2-stegs verifiering. Förra veckan ställde jag in mitt Google-konto (@gmail.com) på detta och det ger mig en mycket större säkerhet när det gäller mina google-konton.
Punkt 2 på programmet blir om hur man slipper videoklipp med ljud som går igång utan man ber om det på vissa sidor. Det går att stänga av ljudet på en flik i både Google Chrome och i Firefox. Däremot har jag inte hittat den funktionen i Edge.

15/2 var jag sjuk så det planerade programmet skjuts fram en vecka.

8/2 Kort repetition om e-post sedan på önskemål från några förra torsdagen blir det lite om våra parkeringsappar. Dessutom blir det lite om Swish också och bland annat en del om QR-koder.

1/2 Allmänt om torsdagarna framöver, önskemål om ämnen. E-post tänkte jag ta upp och samtidigt lite om Myndighetspost och/eller Kivra

Kom gärna med förslag, ring eller maila till Janerik Sundh, mailadress ser du längst ned på den här sidan.

Under Anteckningar i menyn här till vänster hittar du anteckningar från en del av de tidigare träffarna.

Välkomna!
Janerik

Vill du att vi tar upp något särskilt så skicka gärna ett mail till någon av oss.

thomas(at)seniornetvaxjo.se eller
janerik.sundh(at)seniornetvaxjo.se

Byt ut (at) mot @ i e-postadresserna så blir det rätt.

Mellan 9.30 och 10.30 berättar och visar vi något som vi tycker är intressant eller roligt, sedan fikar vi. Efter fikat finns det inget program utan du kan fråga oss om vad som helst. Vår IT-tekniker Peter Fröberg är med både tisdagar och torsdagar. Dessutom kan Ewa Hultberg och Elisabeth Peterson hjälpa till och ibland kan jag och inte minst vår
allt-i-allo och SeniorNet Växjös första ordförande Bengt Jonsson var till hjälp.
Janerik Sundh