bildspel4bildspel2bildspel1bildspel3bildspel5

Internetstiftelsen om Internetkunskap

Vi rekommenderar alla våra medlemmar att ta del av de tips som IIS, Internetstiftelsen i Sverige, delar med sig av. Klicka här så blir det betydligt svårare att lura dig på nätet sedan.

Kallelse till årsmöte

Växjö 2018-02-21

Medlemmarna i SeniorNet Växjö kallas till ordinarie årsmöte
Fredagen den 23 mars 2018
Kl 13:30 i
Domkyrkocentrum, Växjö

Vi bjuder på kaffe

Anmälan senast fredag den 16 mars: Klicka här för att anmäla dig


Årsmöteshandlingar hittar du här, klicka på respektive länk.

Kallelse och agenda för årsmötet
Verksamhetsberättelse
Ekonomisk redovisning

Revisionsberättelse
Förslag till budget

Verksamhetsplan för 2018


Välkomna!
Styrelsen SeniorNet Växjö

Vår IT-support

Vår IT-support är tills vidare utan bemanning på grund av att den statliga sysselsättningsgarantin upphörde den 1 februari. Vi arbetar för att hitta en lösning på den uppkomna situationen.

Mässa om Digital Teknik på Domkyrkocentrum

Vårt medlemsmöte, minimässan på Domkyrkocentrum den 25 januari lockade många besökare. Många tog också chansen och provade både VR-glasögon, balansbräda och rytmikplatta.

Fotograf: Micke Östlund

Om BankID

Smålandsposten skriver idag om BankID. Enligt Kronobergspolisen Börje Svensson är tjänsten BankID en av orsakerna till ökningen av bedrägerier i Sverige och kallade tjänsten för "djävulens påfund". Utvecklarna av BankID säger att tjänsten är mycket säker att använda men att det finns "socialt skickliga" bedragare på internet som man ska se upp för.

Så länge du inte ger bort koder eller underskrifter eller låter dig luras att logga in av en bedragare så kan du känna dig trygg med ditt BankID.

Använd aldrig BankID på uppmaning av någon annan. Ingen bank, myndighet eller seriös aktör över huvud taget ber dig uppge dina koder eller ber dig logga in med ditt BankID via telefon.

Tips om ditt medlemskort i SeniorNet

Medlemskortet kommer i ett e-postmeddelade om du får din avi om medlemsavgiften via e-post. Har du en skrivare så kan du förstås skriva ut meddelandet och klippa ut medlemskortet.
Men, om du inte har en skrivare så finns det andra sätt.
- Ta ett foto av medlemskortet och sända det till mobilen
- Använda skärmklippverktyget i datorn för att spara en bild av medlemskortet och sända det till mobilen
- När du besöker din SeniorNet-klubb, be dem skriva ut medlemskortet

Julfest den 29 november i Öjaby församlingshem

Den 29 november hade vi en liten julfest i Öjaby församlingshem.
130 medlemmar hade anmält sig och de blev serverade en - enligt alla jag hörde - utmärkt jul-landgång. Efter den måltiden fick vi lyssna till Ellen Sjömålen som kommer från Sagobygden, Sagomuseet i Ljungby, hon berättade om Tomtar och Troll på ett inspirerande och livfullt sätt.
Harald Leandersson hade gjort ett julmusik-quiz som vi fick försöka lösa, hjälptes man åt lite grand så lyckades ganska många lösa quizet.

Här kan du se lite bilder som Göran Pålsson tog under vår julfest. Klicka här.

Medlemsmöte om fejkade nyheter och alternativa sanningar

Smålandspostens chefredaktör Magnus Karlsson föreläste för drygt 100 medlemmar

Den 9/11 var det medlemsmöte på Galaxen i Biblioteket. Temat för mötet var Fejkade nyheter och alternativa sanningar. Gästföreläsare var Smålandspostens chefredaktör Magnus Karlsson.

Vi började med att visa två korta filmer, "Det nya hotet", och "Det nya hotet - så här gjorde vi filmen", är filmer om källkritik. Filmerna finns på YouTube "Det nya hotet" "Det nya hotet - så här gjorde vi filmen". Filmerna är gjorda av Statens medieråd för ett år sedan.

Därefter tog Magnus Karlsson över och berättade hur Smålandsposten arbetar med källkritik och hur vi själva kan lära oss att se vad som är fejkade nyheter och alternativa sanningar.

Här kommer senare lite mer handfasta tips som vi fick av Magnus Karlsson.

Svenskarna och Internet 2017

Internetstiftelsen i Sverige har nu gett ut sin årliga rapport Svenskarna och Internet.
I allmänt om utvecklingen skriver de bland annat: Yngre använder nätet oftare än äldre men i år är det första gången vår undersökning visar att en majoritet av de som är 76 år och äldre svarar att de använder internet.

Här hittar du rapporten:
Hela rapporten
Allmänt om utvecklingen

Vill du veta mer om de nya parkeringsapparna?

Fråga oss, vi kan visa hur man använder mobilen för att parkera både enklare och billigare än tidigare. På Internetkafé Tallgården är detta ämnet torsdagen den 28 september. Men du kan besöka vilket som helst av våra kaféer så visar vi. Klicka här för att komma till sidan om våra kaféer.

Om du hittar en parkeringsplats så är det idag enklare att parkera. Det finns nu tre olika sätt att betala din parkeringsavgift utan att använda kontanter.

Den stora fördelen är att du betalar bara för den tid du står parkerad, du behöver inte fundera över hur lång tid du ska betala för. Du startar parkeringen när du kommer och du avslutar parkeringen när du kör därifrån.

Vill du veta mer om detta så besök gärna något av våra kaféer så får du hjälp om detta. Med SMS-parkering behöver du ingen smartphone.

Läs Nyheterna

Läs spalten längst till höger - Senaste nytt.
Blir det några nya kurser eller om vi får in återbud så kommer vi att skriva det här och hur du gör för att komma med på kurserna.

Vill du ha hjälp per telefon

Nedanstående telefonnummer kan du alltid ringa och få hjälp med kursval och kursanmälan. Vi kan förstås också hjälpa dig bli medlem i SeniorNet:

Janerik Sundh, tel 073-826 13 31
Inga Markensten, tel 070-728 32 20
Agneta Johansson, tel 072-733 87 10

Äldre dokument

En del äldre dokument som publicerats här av typen Jullunch, Årsmöte, Utflykter och liknande finns, när de är borttagna från den här sidan, på sidan Tidigare aktiviteter som du hittar i menyn högst upp.

SeniorNet Växjö

Är en ideell förening ansluten till SeniorNet Sweden som idag har 9.000 medlemmar. Föreningen har till ändamål att främja seniorers användning av digital informationsteknik för anpassning till dagens samhälle.

Läs mer och bli medlem »

Kafe-verksamhet

Läs mer om våra kaféer Internetkafé Tallgården, Applekafé, Androidkafé, Bildbehandlingskafé och Släktforskningskafé under Våra kaféer i menyn högst upp.

IT-support

Vi har egen IT-support i våra lokaler på Kronobergsgatan 7.

Läs mer »

Våra kurser

Vi har grundkurser och fortsättningskurser. Kurser för surfplattor, smarta telefoner och datorer. 
Läs mer om vårt kursutbud »

Bli medlem i SeniorNet

Se alla medlemsförmåner ni får som medlem i Växjöklubben.

Senaste nytt

Till nyhetsarkivet »