Androidkafé för smarta telefoner och surfplatser

Androidkafé onsdagar kl. 9.30 - 12.00. Plats: Studiefrämjandets lokaler i Residenset
Vårterminen börjar den 31/1

Välkommen till Androidkafé
Vi träffas varje onsdag mellan kl. 09.30 - 12.00. Innehållet i träffarna presenteras här för några veckor i taget. Egna önskemål om innehåll kan ändra planeringen.
Ingen föranmälan behövs. Vi går igenom veckans tema, därefter fika och möjlighet till egna frågor som inte rör bara veckans tema.

31/1
Inställningar
Detta tillfälle passar för dig som inte är så van att hantera inställningar av startskärm eller ladda hem och placera appar.
Vi börjar med att gå igenom inställningsmöjligheterna i telefonen/surfplattan för att göra anpassningar av innehåll, ladda hem och placera appar på startskärmen som passar dina egna behov och önskemål.
Passa också på att ställa egna frågor och komma med idéer om innehåll i kommande träffar.

7/2
E-posthantering
Skapa konto, skicka och ta emot e-post, bifoga bilder, synkronisera innehåll mellan olika enheter.

14/2
Internet
Vi söker information på olika sätt. Vi tar del av myndigheters informationsflöde, kollar parkeringsappar, reseappar, hur man hittar tidtabeller, biljetter. Vi kollar också på YouTubes möjligheter att hämta information och instruktioner.

21/2
Kamera
Genomgång av kamerans olika inställningsmöjligheter för att ta bra bilder inomhus och även utomhus om vädret tillåter.

28/2
Kamera fortsättning
Fortsätter med fokus på att redigera, dela och spara bilder. Vi tar hjälp av de verktyg som finns i kamaeraappen men kollar även andra appar för att hantera bilderna och skapa fler redigeringsmöjligheter.

Välkomna!
Agneta och Kjell